Ana içeriğe atla

Resim Kursu İzmir - Resim Çeşitleri Nelerdir?

Resim Kursu İzmir öğrencilerimiz için bugun resin çeşitleri nelerdir başlıca resim çeşitlerinin farkları nasıl olur bu konuları paylaşmak istiyoruz.

Resim Çeşitlerini şu şekilde sıralayabilirz:
1. Portre Resim
2. Natürmort Resim
3. Figür Resim
4. Bina içi resmi - Enteriyör Resim
5. Soyut Resim

Şimdi gelin Portre resim ile başlayalım:

Portre resim dendiğinde ilk söylenebilecek şey bir kişinin yüz ve baş karakterini ifade eden resimler olarak isimlendirilebilir.. Portre resimleri kişinin baş - göğüs hizasına kadar hatta daha da ileri giderek dize kadar hizalanabilir.. Portre resim yapan bir ressamın dikkat etmesi gereken nokta modelin duruşunu ve ışığı iyi ayarlamaktır. Örnek verecek olursak modelin tam cephesinden perspektif alan portreler modeli tanıtmayı sağlar. Buna karşın bu portre resimler simetrik ve hareketsiz olarak görülürler. Aynı şekilde profilden yapılan portreler de hareketsizdir. Tanıtım yeteneği kısıtlıdır bu tarz resimlerin.

Eğer bir ressam en iyi portreyi çizmek istiyorsa, modeli yönlendirmeli, modelin başını sağa veya sola hareket etmesini tarif etmeli ve resme hareket katmalıdır. Önemli diğer bir konu da, portre resimi yapılırken model gözleri ışıktan uzak tutmalıdır. Nedenine gelince model ışığa baktıkça gözleri hızlıca yorulmaya başlar ve bu istenen doğal görüntüyü kısılarak bozar.. Eğer resim yaparken İzmir Resim Kursu öğrencilerimiz doğru açıyı yakalamak istiyorlarsa en mantıklı olan portre resminde modele ışığın yan açıdan vurmasıdır ve modelin karşı tarafa bakması tercih edilir.

Bununla birlikte tüm Resim Kursu İzmir öğrencimiz, ayna bakarak kendi portresini çok rahatl şekilde çizebilir. Bu aynı zamanda iyi bir resim çalışması olacaktır. Bir çok ressam da portre çalışırken bu yöntemi uygulamaktadır.

Farklı Bir Resim Çeşidi: Natürmort Resim

Eğer anlam olarak bakacak olursak kısaca Natürmort demek: hareketsiz ve durağan doğa anlamındadır.. Doğada hareketsiz duran her canlı, natürmort resmin konusu olabilmektedir. İzmir Resim Kursu öğrencilerimize örnek vermek gerekirse, dalında duran bir meyve ya da hareketsiz olarak ağaç dalında duran bir kuş, hatta günlük bazı eşyaların, resimleri de natürmort resim olarak isimlendirilir.. Natürmort resim çalışması yapacaksak, hareketsiz konular seçerek işe başlayabiliriz.. Öncelikle sıkça kullandığımız eşyalardan başlayabilirsiniz. Bu kitap olur, çantanız olur, ya da bir kutu olabilir. Buna benzer düz çizgili  nesneleri ve gölgeleri belirgin olan eşyalardan yola çıkarak, sonra da şekil olarak daha yuvarlak hatlara sahip eşyalar olan, sürahi, vazo benzeri nesnelerin resimlerini yaparak ilerleyebilirsiniz.. Bir sonraki aşamada ise yapacağınız resmin konusu olarak sebzeleri, meyveleri, farklı çiçekleri konu modeli olarak seçebilirsiniz.. Ancak burada atlanmaması gereken nokta natürmort resim yapılan bir İzmir Resim Dersi çalışmasında, çizeceğiniz modeli hazırlamak, en az resmi yapmanız kadar önem taşımaktadır..

Figür Resim Nedir?

Kısa bir şekilde figür resimi tanımlamak istersek İzmir Resim Kursu kursiyerlerimize şunu söyleyebiliriz: Figür resim insanı ve hayvanı konu olarak seçer. Figür resim genellikle bütün vücut hatlarını kullanır. Figür resim çalışmalarında hareketsiz modelleri seçerek resim yapmaya başlamak da yerinde olacaktır.. Ayrıca heykel sanatı ile uğraşanlar da, insan ve hayvan şekillerinin tamamını görünümü için  yine aynı figür deyimi kullanmaktadırlar.

Bina içi Resim - Enteriyör Resim Hakkında Bilgiler

Bina içi resim yani diğer bir değişle enteriyör resimlerden bahsedecek olursak bina içini gösteren resimler konu alınır. Konular yapılacak resme göre binanın belirli bölgeleri olabilir. Örneğin enteriyör resim yapmak isteyen bir Resim Kursu İzmir öğrencisinin seçeceği konular oda içi, koridor ya da tarihi eserler niteliğindeki binaların içleri olabilir. Enteriyör resim yaparken ve çalışırken amaçlanan şey daha çok, bina içi perspektifi öğrenmek, tarihi bir  eseri tanıtmak, ya da sahne/ev dekorasyonu hazırlamak vb. olabilir. Özellikle Resim Kursu İzmir öğrencileri rengarenk yapısından dolayı geleneksel köy evlerinin içlerini, geleneksel el yapımı rengarenk nesneleri, rahatlıkla konularında kullanabilirler. Elbette hatırlatmamıza gerek yok ancak nasıl ki tüm resimlerde ışık önemliyse, bina içi resimlerinde binaya giren ışık önemlidir. Buna göre resminizi yapacağınız zamanlama ışığın kalitesi açısından çok önemlidir. Bina içine gelen ışığın açısı ve kalitesini, konu olarak alacağınız mekana göre iyi bir şekilde ayarlamalısınız.

Son Olarak Gelelin Soyut Resim Nedir Sorusuna?

İzmir'de resim derslerine katılan her yaştan birey farketmiştir ki soyut resim demek çevremizdeki varlıkların fiziki görünüşlerine pek de bağlı kalmadan yapılan resimlerdir. Soyut resim icra eden bir ressam,  resmini yaparken bir şeye benzeme ya da benzetme arayışında olmaz.. Soyut resim yaparken aslında bütün olay, resimdeki çizgilerin ve renklerin ahenk içine olmasıdır ve bu renklerin insan gözüne hoş gelecek şekilde oryante olmasıdır.

Evet arkadaşlar bugun İzmir Resim Kursu olarak resimlerin çeşitleri nelerdir? Soyut resim nedir, portre resim nedir, bina içi resim nedir, Figür resim nedir ve natürmort resim nedir ayrıntısı ile açıkladık. Tüm bu resim çeşitlerini  öğrencilerimiz dönem boyunca en eğlenceli ve etkili yöntemler kullarak resim derslerinde uygulayabilirler.

Ayrıntılı kayıt hakkında bilgi için:

İzmir Resim Kursu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklar Resim Yapsın Diye Varız!

İzmir'de Resim Kursu Arayanlar için Misyonumuz: Çocuklar Resim Yapsın Diye Varız! Resimcileeeerrr merhabaaa :))) (Şaka).. Herkese merhaba sevgili resime gönül veren arkadaşlar:) Bugun farklı bir konudan bahsedip biraz teknik ayrıntıların dışına çıkarak farklı boyutlarda resim derslerimize katılmanız için geçerli nedenlerden bahsedip, asıl amacı çocuğuna İzmir'de resim kursu arayan evebeynler için elde bulunan iyi bir kaynak niteliğinde blog yazısı oluşturmak! Evet baştan da dediğimiz gibi, sloganımız "çocuğunuz resim yapsın diye biz varız!" diyoruz ve başlıyoruz! Arkadaşlar, amacınız bir yetişkin olarak güzel sanatlar fakülteleri vb. bölümlerin giriş sınavlarına hazırlanmak vs. değilse, ya da bir yetişkin olarak hayattan sıkılıp yağlı boya, sulu boya ya da karakalem tekniklerimi boş zamanlarımda geliştireyim diyorsanız bu tamamiyle farklı bir başlıkta değinilecek bir konudur! Burada amacımız masum küçük bir yavrunuz var, ve bu küçük çocuğunuza İzmir'de ara

Okula Hazırlık Amaçlı Resim Kursu..

Resim Kursu İzmir Perla Sanat’ın yep yeni gerçek anlamlı ve detaylı resim dersleri sayesinde öncelikle; güzel sanatlar resim bölümüne hazırlık,   gsf yetenek sınavlarına hazırlık, iç mimarlık ya da endüstriyel tasarım hazırlık, grafik tasarımı, seramik bölümleri, tekstil bölümleri, animasyon, sahne dekoru, eğitim fakültesi resim öğretmenliği sınavlarına hazırlık fırsatlarını asla kaçırmayın! GSF Hazırlık Resim Derslerini İçeriği Nasıldır?   Resim Teknik ve hazırlığa yönelik resim derslerinde başlıca şu alt konular işlenmektedir:   GSF Hazırlık Figür Dersleri: İnsan iskelet sistemi, kas yapıları (kadın, erkek, çocuk) canlı model çalışmaları ve imgesel figüratif kompozisyon çalışmalar şeklinde devam eder...  GSF Hazırlık Anatomi Dersleri: Kadın, erkek, çocuk anatomisi ve bunların Kas Yapıları, portre (göz, kaş, burun, ağız, kulak parça çalışmaları), el, ayak, beden parça anatomi çalışmaları, hayvan anatomisi çalışmaları şeklinde devam ederek imgesel konularla bütünl